torsdag, september 20, 2018 
 

Treningsuke i Stuttgart

04. februar.2013: (vist 1835 ganger)

Det blir en litt annerledes og spennende vinterferie for de 13 jentene fra rekrutt, konkurranse og aspirantpartiet i år. Den 16. Februar setter de kursen mot storbyen Stuttgart sørvest i Tyskland. Der skal de være en hel uke og ha treningssamling.

Og det blir ikke noen slappe feriedager der nede. De skal trene to økter hver dag à tre timer, til sammen seks timer trening. De skalt trene i hallen Kunstturnforum, som er base for det tyske landslaget i turn.

Alle gymnastene som deltar på denne treningsuka har fått en del elementskrav fra trenerne, og disse må de kunne beherske. Samtidig så vil hver enkelt gymnast få treningsplan opplagt etter sitt behov.

Jentene gleder seg og har vært ivrig på treningene siden de fikk vite om denne turen for en stund siden. De reiser sammen med fire trenere, samt at to foreldre også skal være med på turen.

Jentene som reiser til Stuttgart er Maiken Møst, Andrea Alstad, Victoria Lyder Dahlen, Silje Rødahl, Amalie Sæther Endresen, Martine Bjørshol, June Hammerås, Solveig Aspehaug Kjøl, Maria Moen, Emma Helgesen, Sigrid Aspehaug Kjøl.
Martine Gjeldnes og Helene Ulseth.

Litt om Stuttgart:
Stuttgart ligger 1600 kilometer i rett luftlinje sør for oss her i her i Kristiansund. Byen er hovedstad i den tyske delstaten Baden-Württemberg i det sydvestlige Tyskland.. Den har ca. 600 000 innbyggere. Det er bare litt over 7 mil til den franske grensa. Stuttgart ble grunnlagt av hertug Ludolf, sønn av keiser Otto 1 av det Tysk-romerske rike rundt år 950 som et oppalingssted for stridshester til kavaleriet.
Stuttgart ble residensby for den første hertugen av Württemberg , Eberhart av Württemberg i 1495 og har siden vært hovedstad for området. Renessanseslottet Altes schloss i byen sentrum rommer i dag Landesmuseum Württemberg.

Så det vet vi litt om byen de skal til. Det blir sikkert et flott opphold og treningssamling. Viktig og godt grunnlag vil bli lagt her for konkurransesesongen som ikke er så alt for lang unna.

På bildet bakre rekke fra venstre: Amalie Sæther Endresen, Victoria Lyder Dahlen, Silje Rødahl, Martine Bjørshol, Maiken Møst, Andrea Alstad, og June Hammerås. 
Første rad fra venstre : Helene Ulseth,Maria Moen, Emma Helgesen, Sigrid Kjøl, Solveig Kjøl, Martine Gjeldnes.

Artikkel fra forrige tysklandstur

 

DSC_7533.JPG


 


(C)   -  produsert og publisert med ROW fra Ramvik.no

(C) Roger Naas 2011-2018. Alt innhold tilhører Roger Naas, kopiering forbudt.