søndag, september 23, 2018 
 

Martine er klar for internasjonale konkurranser

23. februar.2013: (vist 1787 ganger)

Martine Bjørshol (13) er for tiden en av de mest talentfulle gymnastene Kristiansunds turnforening har for tiden. For henne vil dette bli et meget spennende år med nye utfordringer i helt nye konkurranser. Som et resultat av at Martine trener 12 timer i uken fordelt på 4 dager, er hun nå klar for dette. I tillegg til deltagelse i regionale og nasjonale konkurranser, tar hun nå steget videre til deltagelse større konkurranser.

Det som er viktig og nevne først er at i år skal Martine også begynne og turne FIG. Det vil da si at disse konkurransene er styrt igjennom det internasjonale turnforbundet. (Fèdèration Internationale de Gymnastique). De er da det styrende organet for internasjonal konkurranseturn. De har hovedkontor i Lausanne i Sveits.

Den første nye konkurransen som står på tapetet er Unni og Haralds pokal i Oslo den første helgen etter påske. Dette er en tradisjonell konkurranse for juniorer og senior gymnaster med nasjonal og internasjonal deltakelse. Dette er den 19. konkurransen i rekken. Alle gymnastene dømmes her etter FIG reglementet.

Første helgen i mai skal Martine delta i junior norgesmesterskapet. Dette vil finne sted i Fredrikstad. Det er aller første gang i Kristiansunds turnforening sin historie, at de har med en deltaker i et junior NM. Dette skal bli en ny opplevelse og vil være veldig spennende for både Martine og trenere. Selve konkurransen avholdes på lørdag med apparatfinaler på søndag. Dette er også en FIG konkurranse.

Apropos store mesterskap så kan det nevnes at i 1951 var Kristiansunds turnforening tildelt NM i turn. Noe som visstnok skal ha vert et vellykket stevne.

Allerede 3 uker etter deltagelsen i junior NM, er det duket for en internasjonal konkurranse. Da er det etter planen at Martine skal delta i Alpha Trophy. Den blir arrangert av Alpha Factor Nordisk, også denne vil finne sted i Fredrikstad. Alpha Trophy er en konkurranse mellom Norge, Sverige, Finland og Danmark. Dette er også en FIG konkurranse.

Martine vil selvklart også turne de regionale konkurransene med de øvrige gymnastene fra Kristiansunds turnforening. Så det blir et aktivt turn år.

Dette vil da bli spennende for oss og følge med på. Vi krysser fingre og tær og ønsker Martine lykke til!

 

DSC_7557.JPG


 


(C)   -  produsert og publisert med ROW fra Ramvik.no

(C) Roger Naas 2011-2018. Alt innhold tilhører Roger Naas, kopiering forbudt.